středa 18. května 2011

The Tap Tap - Ředitel autobusu

Poněkud netradiční příspěvek :) Ale naprosto vynikající ukázka toho, jak je možné čarovat s výkladem předpisu, resp. ukázka střetu formalistického a materiálního (rozuměj rozumného) výkladu.



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8qacVvm-8ao#at=25

2 komentáře:

  1. Je jistě možné považovat řidiče autobusu za blbce.Jako řidič mám problém hlavně s vágním výkladem "pojízdné kompenzační pomůcky".Nevím kdo z vás měl možnost prohlédnou si autobus po havárii.Pokud se nic nepřihodí je to samozřejmě sranda.V případě havarijního brzdění či nárazu by mnohého možná smích přešel.I hloupá lekárnička na zadním okně osobáku vám může v případě prudkého nárazu zlomit vaz.Zažil jsem,a to se jednalo pouze o intenzivnější zabrzdění,kdy malý nezajištěný kufr na kolečkách srazil na zem dvoumetrového chlapa.Osobně bych nechtěl v případě havárie upadnout rychlostí 50km/hod.ani na trávník!Natož na něco kolu podobného!Počáteční rychlost neupoutaného člověka (předmětu) je téměř shodná s danou rychlostí před nárazem.Síly a váhy,které panují v obsazeném vozidle v případě havárie jsou tak zdrcující,že by mnohému "vyrazily dech".Ale jak říkám:pokud se nic nestane,je to sranda.Pokud toto bude náležitě zohledněno a právně ošetřeno,nemám s přepravou čehokoliv a už vůbec ne s pomůckou invalidy sebemenší problém.

    OdpovědětVymazat
  2. Milý vážený,
    věřím v nebezčí a následky při nárazu, ale co tedy mají postižení lidé dělat? Stejné argumenty by jste mohl použít i na kočárek s dítětem a jistě by jste nechtěl po mamince, aby své dítě zanechala na zastávce nebo ano? Co staří lidé s holemi? I taková hůl by se mohla při nárazu stát velmi nebezpečnou. Osobně mám stejně špatné zkušenosti s MHD. Jednou mě zavřel řidič ve dveřích, jindy chytil revizor za ruku, abych si nemohla označit lístek... a to jsem zdravá, takže THE TAP TAP velice fandím.

    OdpovědětVymazat